Hvilken madras er bedst mod rygsmerter?

Når vi lider af smerter i ryggen eller nakke, tror vi sjældent, at det kan være madrassen, der er tyven i det. Da vi normalt bruger 8 timer i sengen hver nat, skal det være indlysende, hvor vigtig en god madras er for dit generelle helbred. Her kan du se mere om de forskellige madrasser i vores test.

Den rigtige madras

Hvis du ikke har den rigtige madras, kan du begynde at lide af rygsmerter og vågne op med smerte. Det gør det ekstremt vigtigt, at du finder den rigtige madras til dig, der giver dig den rigtige støtte. En madras der er for hård. Hvis du ligger på en madras, der er for hård, vil dine skuldre ikke synke tilstrækkeligt. Det lægger for meget pres på hofter og skuldre. En madras, der er for blød er på den anden side, får dig til at synke for meget. Din rygsøjle vil ikke være lige, når du ligger ned. Det skaber rygsmerter, især hvis du sover på siden. Hvad skal man se efter, når man køber en madras, kan man læse om her på hjemmesiden.

Hvad er den bedste madras, hvis du har problemer med ryggen?

Hvis du har problemer med ryggen, er det en god idé at købe en madras, som du kan teste. Når du tester madrassen, skal din ryg være i en vandret linje, når du ligger på madrassen. Hvis din rygsmerter blive mindre, når du tester madrassen i 3-4 uger (den tid det tager at vænne sig til en madras), så har du fundet den rigtige madras. Du skal også kigge efter en madras, der har en medium fasthed, fordi en medium madras giver god støtte, samtidig med at der er en behagelig komfort. Undgå madrasser, der er for bløde, fordi du vil synke for meget ned i madrassen.