At finde en madras er ikke altid let, du bør ikke vælge den første og mest komfortable madras, men også se efter flere parametre for at vælge den bedste madras. Se vores sammenligningsguide om, hvordan du finder den rigtige madras.

1. Brug anmeldelser.

Du kan selvfølgelig tilbringe de fleste timer i forskellige butikker og webshops for at finde den rigtige madras. Der er dog en nemmere måde at tjekke de anmeldelser, der er tilgængelige for madrasserne, hvilket gør det lettere for dig hurtigt at sammenligne madrasserne med hinanden. I Danmark er der flere testorganisationer, men de kan være utilstrækkelige nogle gange, så er der også anmeldelser på produktets hjemmeside. Se begge til at danne et overordnet billede.

2. Sammenlign madrasser.

Selvom du fandt en madras, som du er interesseret i, kan der stadig være forskelle mellem de bedste madrasser. For eksempel anvendte materialer (springfjedre, skum, latex, gel eller en kombination). Der er også andre faktorer, der påvirker, hvis dit valg er det bedste. Pas på den service, der leveres af de forskellige virksomheder (forsendelsesomkostninger, returomkostninger, garanti, åbent køb og hvor mange test nætter der er inkluderet). Du bør først finde ud af, hvad der er vigtigst for dig. Er kvaliteten det vigtigste? Eller er det prisen, der er afgørende? Skal madrassen have en særlig højde? Vil du være i stand til at teste den længere, end du kan i en almindelig butik? Bestem hvad der er vigtigt for dig, før du træffer din beslutning.

3. Vælg en madras.

Når du har besluttet, hvad der er vigtigt for dig, kan du sammenligne de bedste madrasser og se, hvilken passer bedst til dine behov. Husk at når du køber online, har du ofte 90 eller 100 nætters testperiode eller ombytningsret, hvilket gør din madras køb relativt sikker. Hvis du ikke kan lide madrassen, skal du nemt kunne sende den tilbage.