Hvordan finder du den bedste madras?

Du bør overveje følgende, når du vælger en madras:

Fasthed:

Det første du skal beslutte dig på er fastheden. Foretrækker du en hård madras eller føler du dig mere tilpas på en blødere overflade. Hvis du lider af rygsmerter, kan du være bedre at gå til en fastere madras, da disse ikke tillader dig at synke i for langt ned. En blødere madras har tendens til at være mere egnet til lettere mennesker. De fleste mennesker har tendens til at være mest komfortable på mellemfaste madrasser.

Madras størrelse:

Madrasser kommer i forskellige størrelser, og du bør bestemme hvilken størrelse der passer bedst til dig. En enkeltmadras er velegnet til små børn eller som gæsteseng, mens en lille dobbeltseng giver plads til en person til at strække sig komfortabelt ud. Par eller større størrelse mennesker vil måske se på dobbeltsenge. Glem ikke at overveje størrelsen på soveværelset, så du stadig vil kunne bevæge dig rundt i soveværelset.

Åndbarhed:

Alle mennesker sveder om natten, men nogle mennesker sveder mere end andre. Hvis du har tendens til at lide af nattesved, vil du gerne finde en madras, der kan absobere med god en åndbarhed. Disse madrasser tillader luften at strømme mere frit gennem madrassens kerne, hvilket ikke kun gør køligere at sove, men hjælper også fugt til at fordampe hurtigere. Du skal også kigge efter en madras med et aftageligt og vaskbart betræk.

Soveposition:

En af de vigtigste ting at overveje, når man køber en madras, er din sovende stilling. Uanset om du foretrækker at sove på din side eller på ryggen, bestemmer du hvilken madrass du går efter. Generelt har sidesovere tendens til at føle sig mere komfortable på madrasser med memory foam, mens folk, der sover på ryggen, får god støtte fra trykaflastende skummadrasser.